lunabike.nl

Garantie

lunabike.nl levert alleen elektrische bakfietsen van hoge kwaliteit waarbij je profiteert van een gunstige garantietermijn. Hieronder lichten we per onderdeel toe wat je binnen de garantie kunt verwachten.

Accu

Alle bakfietsen uit ons assortiment hebben standaard 2 jaar garantie op de accu. Je hebt recht op de garantie indien:

  • de accu defect is
  • de accu niet meer (juist) oplaadt
  • de actieradius plotseling flink afneemt

Problemen met de accu door de volgende punten, vallen buiten de garantie:

  • De accu laadt niet meer juist op als gevolg van het verkeerd opladen v/d accu.
  • Val- en waterschade.
  • Gebruikelijke vermogensafname van de accu (max. 15% per jaar)

Heb je de indruk dat de accu niet meer optimaal werkt?* Dan kun je deze door ons laten testen met meetapparatuur. Indien de accu inderdaad niet meer goed is binnen de garantieperiode, ontvang je van ons een nieuwe accu. Eventuele verzendkosten kunnen wij niet vergoeden. Blijkt de accu in orde? Dan brengen we enkel de verzendkosten in rekening. Wij testen de accu geheel vrijblijvend. 

* een accu verliest per jaar tussen de 10% en 15% van zijn capaciteit met als gevolg dat de prestaties achteruit zullen gaan. Deze afname van capaciteit valt daarom niet onder de garantie. Hier lees je meer informatie over het onderhoud en correct opladen van de accu.

Frame en verende voorvork

Op elke fiets zit 2 jaar garantie op het frame en de verende voorvork. Onder deze garantie vallen scheuren en gebroken lasnaden. Valschade of schade door onzorgvuldig gebruik vallen niet binnen de garantie.

Elektromotor

Alle bakfietsen uit ons assortiment hebben standaard 2 jaar garantie op de elektromotor. Dit geldt voor alle voor-, midden- en achterwielmotoren. Indien gewenst kun je 3 jaar extra garantie afsluiten, hierover informeren we je graag. De garantie is in de volgende gevallen van toepassing:

  • Defecte motor
  • Veel lawaai/bijgeluiden
  • Onvoldoende ondersteuning

De garantie vervalt wanneer de elektromotor defect is door stootschade of wanneer je geen periodiek onderhoud hebt gepleegd.

Display, besturingssysteem en sensoren

Alle elektrische fietsen zijn voorzien van een display waar je alle gegevens op terug kunt lezen. Met het besturingssysteem kun je het display en de motor bedienen. In veel gevallen staat dit systeem los van het display, maar bij sommige bakfietsen is alles één geheel. Voor ons gehele assortiment geldt een periode van 2 jaar garantie op alle 3 de onderdelen. Ook hierbij is het mogelijk om een langere garantieperiode af te sluiten, hierover informeren we je graag in onze showroom.

De garantie is van toepassing als het display, en/of het besturingssysteem en/of de sensoren defect of deels defect zijn. De garantie komt te vervallen als de problemen komen door val- of waterschade en door onzorgvuldig gebruik.

Garantie uitzonderingen

Als je een elektrische bakfiets bij lunabike.nl koopt, krijg je hier uiteraard garantie op.
Er bestaan een paar uitzonderingen op deze garantie:

Hopelijk valt de schade mee. Helaas kunnen wij schade als gevolg van vallen niet onder garantie repareren. Ook een framebreuk als gevolg hiervan niet. Uiteraard willen wij je wel graag helpen om dit te repareren indien mogelijk.

De accu en display zijn spatwaterdicht maar kunnen nog wel waterschade oplopen als gevolg van veel regen of andere oorzaken. De oorzaak van de waterschade willen wij graag onderzoeken. Daarom ontvangen we het onderdeel graag.

Onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage. Denk aan de remmerij, versnellingen, tandwielen, spaken en dergelijke. Ook antilek banden kunnen lek gaan door scherpe delen en hier wordt daarom geen garantie op gegeven.

Garantie op accessoires

Koop je bij ons een fietsaccessoire? Dan ontvang je de fabrieksgarantie waarin alleen defecten door een productiefout worden gedekt. Bij accessoires die gratis zijn meegegeven, zit geen garantie. Denk hierbij aan een gratis slot, fietstas maar ook standaard accessoires bij een bakfiets. Is het echter zo dat deze accessoire binnen een aanzienlijk korte tijd of zonder reden niet correct meer werkt, dan zoeken we samen naar een oplossing die voor ons beide als redelijk wordt ervaren.

Wat is de garantietermijn van accessoires?

Deze verschillen en zijn afhankelijk van de fabrikant. Wij nemen de garantietermijn van de fabrikanten over. Het advies is daarom om hiervoor even te kijken bij de leverancier of uiteraard met ons contact op te nemen zodat wij dit kunnen bekijken.